آفرینش شگفت انگیز پروانه ها
 

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ندای وحی و آدرس nedayevahi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1111
بازدید دیروز : 8
بازدید هفته : 1526
بازدید ماه : 106892
بازدید کل : 11163743
تعداد مطالب : 16946
تعداد نظرات : 80
تعداد آنلاین : 1


حدیث موضوعیاک مهدویت امام زمان (عج)اک آیه قرآناک

 
 
نویسنده : اکبر احمدی
تاریخ : دو شنبه 27 / 12 / 1396

مراحل تکامل پروانه ها:
مرحله ی اول تخم است، که پروانه ی بالغ تخم گذاری می کند. مرحله ی دوم که تبدیل به لارو یا کرم می شود. در این مرحله لارو (کرمینه) مقدار زیادی برگ می خورد تا خود را برای مرحله ی بعد آماده کند. مرحله ی سوم شفیره است که کرم تاری به نام پیله به دور خود می بافد و مدتی در آن بدون هیچ غذایی زندگی می کند. مرحلهٔ چهارم که پروانه است و جانور بالغ که دارای بال است از پیله بیرون می آید.

 

آفرینش شگفت انگیز پروانه ها



ساختار بدن
بدن یک حشره شامل ۶ قطعه بهم جوش خورده است که ۴ قطعه آن دارای زائده هستند. آرواره های پایین و اولین آرواره بالا نسبت به دهان در اطراف واقع می شوند و یک لب بالایی دهان را از جلو محافظت می کند. ماگزیلای دوم لب پایینی را می سازد. این اندامهای ذکر شده قطعات دهانی خرد کننده و جونده را تشکیل می دهند. در پروانه آرواره بالا به صورت قطعات دهانی مکنده خارج می شود.
سینه ی پروانه ها به سه قسمت تقسیم می شود که به هر قسمت آن یک جفت پا متصل می باشد و قسمت دوم و سوم نیز در بر دارنده ی بال ها می باشند.
در شکم حشره، ۷ قطعه اول بدون زائده هستند. در قطعات هشتم و نهم زائده ای وجود دارد که به کارتخم گذاری کمک می کنند. مخرج در قطعه دهم قرار دارد. دو قطعه آخر سینه ای و ۸ قطعه اول شکمی دارای روزنک های زوجی هستند که به دستگاه تنفسی نایی منتهی می شوند.

پوشش بدن
پوست بدن بر
عکس کرم ها و نرم تنان از استحکام و مقاومت زیادی برخوردار است. پوست از دو لایه مشخص یکی یاخته های روپوستی و دیگری لایه کوتیکول تشکیل می شود.مهم ترین غده های پوست عبارتند از: غده های چرب کننده، غده های مومی، غده های لاکی، غده های ابریشم ساز و غده های پوست اندازی.

برخی وظایف مهم پوست :
 -محافظت بدن در برابر عوامل فیزیکی و مکانیکی مختلف محیط .
-جلوگیری از تبخیر آب بدن که در زندگی حشرات دارای اهمیت ویژه ای است و مانع از نفوذ مواد سمّی و خارجی به بدن می شود.
-حشره را در برابرگرمای هوا در امان نگاه می دارد.

ماهیچه های بدن
ماهیچه های بدن اکثر حشرات مانند دیگر بندپایان از نوع ماهیچه های مخطط است. چون بدن حشرات و پیوست های آنها از بندهای زیادی تشکیل شده است به این دلیل تعداد ماهیچه ها برای تامین حرکات آنها بسیار زیاد و قابل توجه است؛ چنانچه در بدن بعضی از پروانه ها تعداد آنها ۳۰۰۰ و گاهی بیشتر است.

آفرینش شگفت انگیز پروانه ها


دستگاه تنفس
پروانه ها به وسیله شبکه ای از لوله های میان تهی ویژه به نام نایژه نفس می کشند. نایژه ها لوله های برون پوستی منشعبی هستند که در دو طرف جانبی بدن به وسیله روزنه های متقارن به نام استیگمات به بیرون باز می شوند.نایژه ها دارای پوشش کوتیکولی مارپیچی به نام تنیدیوم می باشد. انتهای هر یک از لوله های تنفسی به یک سلول نایژه ای و لوله های تنفسی بسیار باریک به نام تراکئول ختم می شود. این تراکئولها که قطر آنها کمتر از یک میکرون می باشد برای اکسیژن رسانی بطور مستقیم به سوی اندامها، بافتها و سلولهای بدن کشیده می شود.

دستگاه گردش خون
دستگاه گردش خون حشرات تنها از یک لوله پشتی تشکیل شده است. این لوله در ناحیه شکم معمولاً قلب و در قفسه سینه و سر، آئورت را بوجود می آورد. در پروانه لوله پشتی با خانه ها ی قلب است. دراین حالت قلب به تعدادی اطاقک که در بیشتر موارد تعداد آنها به ۸ عدد می رسد تقسیم شده است. جریان خون به داخل قلب به وسیله روزنه های جانبی آن که در حد فاصل خانه ها قرار دارند انجام می گیرد.

تولید مثل
جنین پروانه به صورت رشد نیافته ای از تخم درمی آید و در ظاهر به کرم های حلقوی می ماند. این لاروها طی پوست اندازیهای متوالی رشد می کنند و سرانجام محفظه هایی در دیواره بدن پدید می آید و  شفیره ها آغاز به پیدایش می کنند. این دیسکها جوانه های درونی هستند که بعدها زائده های جانور بالغ مانند بالها، پاها و قطعات دهانی جدید از آنها حاصل می شوند. تغییر شکل لارو کرمی شکل به جانور بالغ در درون پیله انجام می شود. در این مرحله محفظه هایی که محتوی قرص های شفیره ای هستند باز می شوند و زواید بدن جانور بالغ کم کم ظاهر می شوند.

برقراری ارتباط با از طریق بو
آنها بوسیله انتشار بوهای مخصوص از فاصله های بسیاردور به هم علامت می دهند.
فاصله ای که حشره نر بو را احساس می کند باور کردنی نیست ، این حشرات از فاصله چند کیلومتری بوی ماده خود را درک می کنند.
کرم ماده فقط یک ده هزارم میلی گرم ماده معطر دارد و هر بار مقدار بسیار کمی از آن را در هوا پخش می کند. شاخک پروانه نر قادر به تشخیص این بو می باشد و پروانه نر را به سوی منبع این بو می برد.

انواع پروانه

پروانه اطلسی
این پروانه شب زی است بدن کوچکی دارد ولی در بین پروانه ها دارای بزرگترین بال ها می باشد و هر چهار بال آن دارای خط های کم رنگ است.

 

آفرینش شگفت انگیز پروانه ها



 پروانه بلوطی
دارای شاخک های کوچک وهیکلی درشت می باشد نوع نر آن درشت تر است.جالب است بدانید پروانه بلوطی تا به بلوغ نرسد غذا نمی خورد.نوع ماده این پروانه تا جفت گیری نکند پرواز نخواهد کرد.

 

آفرینش شگفت انگیز پروانه ها


 
پروانه شطرنجی دم چلچله ای
یک پرواز کننده ی ماهر استوایی که در همه جا می توان این گونه را مشاهده کرد. پیله این پروانه به خوبی استتار شده و در صورت مورد تهدید قرار گرفتن، شاخ چنگالی شکل پشت سرشان را باد می کند. این شاخک بوی تنفر انگیز و بدی را در فضا منتشر می کند.

 

آفرینش شگفت انگیز پروانه ها



 پروانه فینیقیه ای یا آپولوی کوچک
این پروانه در مناطق کوهستانی زندگی می کند در مقابل سرما بسیار مقاوم است و با وجود آن فقط در فصل تابستان فعال است. طرح روی بالهای این پروانه متغیر است بالهای او بسیار نازک بوده و دارای پولک های ظریفی می باشند که نیمه شفاف به نظر می آید.

آفرینش شگفت انگیز پروانه ها



 پروانه پستچی
گونه این پروانه دارای ۳۰ رنگ مختلف است ، این پروانه استوایی در حاشیه جنگلها زندگی می کند و از شهد گل ساعتی تغذیه می کند. این پروانه با لرزاندن بالهای خود پرندگان مزاحم را از خود دور می کند.

 

آفرینش شگفت انگیز پروانه ها


 

آفرینش شگفت انگیز پروانه ها 4.7/5 54
منبع : asemoni.com

نظرات شما عزیزان:

هلما
ساعت15:23---15 مهر 1398
باسلام متن هایش خیلی عالی بود

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: عجایب خلقت
 
 
این وب سایت جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ، با لا بردن سطح آگاهیهای دینی اعتقادی تربیتی